Pasta 100% awokado

Kupiliście o jedno awokado za dużo albo cztery? A może trafiliście na super, ekstra promocje i cóż nie opłacało się nie kupić. Tak, to się czasem może zdarzyć. Natrafiając na takie promocje uważajcie, czasem takie awokado jest już zepsute.
Moja propozycja na szybką pastę z awokado, tylko z przyprawami. Trzymana w lodówce wytrwa spokojnie kilka dni. Świetnie komponuje się z kolorowymi, świeżymi warzywami.

Ciekawostka!
Co zrobić, żeby awokado nie czerniało po przekrojeniu?
Dobrze sprawdza się sok z cytryny, limonki albo odrobina octu jabłkowego.


Składniki
4 małe awokado
sok z połowy cytryny  
3 listki świeżej mięty
przyprawy: zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz
opcjonalnie troszkę mleka roślinnego (wydaje mi się, że po zblendowaniu pasta jest bardziej kremowa)

Przygotowanie

1.Awokado obrać ze skórki.
2.Połączyć z przyprawami i sokiem z cytryny.
3.Wszystko dokładnie zblendować. Przełożyć do pojemnika i trzymać w lodówce.

Pasta z awokado - idealna na śniadanie.

Smacznego!

1 komentarz:

COPYRIGHTS

Wszystkie fotografie i teksty są mojego autorstwa.

Proszę nie kopiuj, ani nie używaj zdjęć i tekstów bez uprzedniego

skontaktowania się ze mną, uzyskania zgody i podania źródła linkującego do mojej

strony.

instagram